Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Vegyes MH Topikok » XLink Kai USB-vel (USB-n keresztül való Online játszás)
XLink Kai USB-vel
The_Reaper_CooLDátum: Péntek, 2010-07-16, 0:03 AM | Üzenet # 1
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 115
Hírnév: 7
Állapot: Offline
XLink Kai USB-vel
KÖSZÖNJÉTEK KADI BARÁTNAK AZ INFÓT!

FRISSÍTVE: 2010. AUG. 27

Üdv mindenkinek!
Mint ahogy sokan tudjátok (vagy nemtudjátok), ahhoz hogy valaki Ad-Hoc játékokkal Neten keresztül játszhasson, régebben szüksége volt úgynevezett WiFi Max nevű eszközre. Az évek elteltével egyre újabb verziókat adtak ki ezekből a cuccokból, és így tönkrementek (értsd: Elvesztette azon képességét, hogy XLink Kai-n keresztül működjön). Ekkor döntött úgy az XLink Kai csapata és a Planex, hogy összefognak, és direkt olyan eszközt gyártottak, ami bárkinek jó volt, és ráadásul XLink Kai kompatibilis. Mivel ilyen eszköz simán van 6-7.000 Ft, illetve külföldről kell rendelni, sokan lemondtak róla, mondván: Ha lesz magyarba, akkor majd talán megveszem. Mától viszont feltehetek egy kérdést: ÉS HA MINDEZ INGYEN IS MŰKÖDNE???

Kadi barátom akart venni Planex-et. Szerencsére nem tette, mivel ahogy ma böngészte a Netet, rátalált egy leírásra. Ebben a leírásban beszélnek pár programról, meg ilyenekről, aminek segítségével BÁRMILYEN ESZKÖZ NÉLKÜL lehet játszani. Hol a trükk? Ott, hogy a PSP-det rákötöd USB-n keresztül a gépre, és amíg össze van kötve, addig az Ad-Hoc játékokat lehet XLink Kai-n keresztül zúzni. MESESZÉP!!! Bár kell hozzá 1-2 dolog ami lehet egyeseknek nincs meg, de nem dumálok többet, inkább írom a tényeket:

GÁZ VAN! KIDERÜLT HOGY EZ MŰKÖDIK, DE CSAK PÁR JÁTÉKKAL (PL. MONSTER HUNTER-EKKEL), DE MÁSSAL SZINTE EGYÁLTALÁN NEM!!! EZÉRT AKI MÁSSAL IS JÁTSZANA, MINDENFÉLEKÉPPEN SZEREZZEN BE EGY PLANEX-ET

ÚJ FEJLEMÉNY!!!

VAN EGY ÚJ PROGRAM, AMIVEL TALÁN MŰKÖDHET A CUCC MÁS JÁTÉKOKKAL IS!!! BŐVEBB INFÓ LEGALUL!!!

SZÜKSÉGED LESZ:
-1 PSP-re, amin 5.50 GEN-D3 Custom Firmware van (sajnálom azokat, akik újabb PSP-vel rendelkeznek, vagy nemtudnak játékot másolni /mondjuk a CFW nem feltétlenül erre jó, lásd ezen írást/). A legújabb CFW az 5.50 GEN-D3, és állítólag csak ezzel működik, és mivel nekem nemsikerült megoldanom ezt a cuccost (meg nekem amúgyis megy ez nélkül), így ezt sajnos nemtudom letesztelni
-http://mh.ucoz.net/XLINKUSB.rar -> Erre a programcsomagra is szükséged lesz
-Az XLink Kai-n regisztrálnod kell, illetve felraknod magát a programot (a legújabb bétát), amit itt találsz meg: http://www.teamxlink.co.uk/?go=download
-Egy Mini-USB kábelre, amivel a PSP-det kötöd össze a számítógéppel
-Sok türelemre smile

1. Előszöris telepítsd fel a WinPCAP-et a csomagból. Ez teljesen egyszerű szerintem, nem kell részletezni.

2. Ha megvan, akkor rakd fel az XLink Kai-t, és állítsd be így: Network adapter -> Autodetect. Alatta a PSSDK legyen bepipálva, az alatt meg semmi se. Jobboldalt a Default XTAG-nél írd be az XLink Kai nevedet, alá meg a jelszavadat, majd alatta MINDEN legyen bepipálva. Ha minden okés, akkor katt a SAVE-re, és ha elmentette akkor lépj ki belőle (jobbalul van egy kis ikon az asztalon az óra környékén, jobbegér és kilép).

3. Most egy nehezebb dolgot kell megcsinálnunk. Belépsz a Vezérlőpult-ba, ott a Hardver Hozzáadásához. Kiválasztod hogy "Igen, csatlakoztatva van", valamint hogy "Én választom ki mi települjön", vagy valami ilyesmi. Ekkor kiválasztod hogy ez egy Hálózati eszköz, méghozzá Microsoft -> Microsoft Visszacsatoló Adapter (Microsoft Loopback Adapter). Ezt feltelepíti automatikusan, és lesz egy új hálózati eszközöd (valamint nézd meg a Vezérlőpult -> Rendszer -> Hardver -> Eszközkezelő-ben, hogy ottvan-e a hálózati cuccoknál ez a cucc).

4. Azt a nagyon hosszú nevű fájlt, az AdhoctoUSB végűt csomagold ki, majd ha ez megvolt akkor rakd rá a PSP-den található seplugins mappába! Ha nem lenne ilyen mappád csinálj egyet. Ezután a seplugins mappán belül található game.txt-t nyisd meg (ha nincs akkor kreálj egyet), és írd ezt bele egy üres sorba: ms0:/seplugins/adhoctousb.prx 1

5. Indítsd újra a PSP-det, tartsd nyomva az R gombot, és a Recovery Menüben nézd meg, hogy a Plugins-nál bevan-e kapcsolva az AdhoctoUSB (tehát Enabled). Ha igen akkor lépj ki mindenből a PSP-den, ha nem akkor kapcsold be.

6. A sok program között van egy Driver nevű cucc, azt kell feltelepítened. Ezt úgy kell, hogy belépsz egy játékba, benyomod az USB-t, és ekkor a gépeden kiírja hogy "Új hardver, PSP Type B"...stb, katt rá, és mondd hogy "Nem, most ne csatlakozzon", valamint "Én választom ki hogy hol a meghajtóprogram" vagy mi. Tallózd be ezt a Driver mappát, elvileg feltelepíti. Ha újra kérné, akkor a másik mappát telepítsd rá (PSP TYPE B-s cuccot kicsomagolod és onnan). Ha nem sikerülne berakni a TYPE B-s mappát, akkor mindenféleképpen a Driver-eset nyomd be.

7. Ellenőrizd, hogy eddig minden megcsináltál-e! Fenntvan a WinPCAP, az XLink Kai, sikeresen települt a Type B, fenntvan az AdhoctoUSB a PSP-den, és még a Microsoft Visszacsatoló/Loopback Adapter is a helyén van. Ha minden stimmel, indítsd újra a gépedet! AZ XLINK KAI BÖNGÉSZŐ MÓDBAN FUSSON!!!

8. Már csak pár lépés választ el attól, hogy játszhass! Csak annyit kell tenned, hogy elindítod az XLink Kai-t, belépsz az adott játék arénájába (az MHFU pl. a PSP -> Action -> MHFU-n belül található), majd elindítod a mellékelt progiknál a Bridge nevűt. Itt elvileg látnod kell a hálózati kártyáidat, köztük a nemrég visszarakott Microsoft Visszacsatoló/Loopback Adapter-t. Lesz előtte egy szám, írd ezt be, majd nyomj Enter-t! Ekkor keresni fogja a PSP-det (Searching for PSP), és ha rákötöd az USB-t, kiírja hogy "PSP found", vagy valami ilyesmit. Ha nem írna ki ilyesmit, akkor húzd ki az USB-t, és rakd vissza, VAGY indítsd újra a Bridge-et. Lépj be a Gathering Hall-ba a O gombbal, és máris menni fog az egész ha minden passzol, még az XLink Kai Metrics alján is látni fogja a PSP-det.

Jó szórakozást!

Megj.: Mivel ez nagyon új dolog, és én egyáltalán nem használom ezt a módszert, így nemsűrűn tudok segíteni ha bármi bajotok adódna. De remélem nem lesz baj és sokat fogunk majd játszani egymással smile

HOGYAN MŰKÖDHET MÁS JÁTÉK EZZEL A MÓDSZERREL?

Fentebb írtam, hogy ez nem feltétlenül működik más játékokkal, mint pl. a Metal Gear Solid - Peace Walker-rel.

Egyes játékoknál nem elég egy SSID, hogy csatlakozzatok valakire. Az SSID a játék által multiplayer-ben kreált cím akar lenni. Valami olyasmi lehet egy ilyen SSID, hogy PSP_AULES01213_L_MHP2Q000. Ez éppenséggel a Monster Hunter Freedom Unite EUR/PAL-os SSID-je nálam, mikor a nullás Gathering Hall-ba lépek be. Sok játéknak csak egyetlen SSID-je van (vagy itt az MH-nál több), mégis megtalálják egymást a játékosok. Akkor hol a gond?

A gond ott van, hogy pár játéknal van a Lobby, ahol összegyűlnek a játékosok. Ha a Host aki szervezte az egészet elindítja a játékot, akkor generál egy új SSID-t az ő PSP-je, szétküldi a többi embernek az SSID-t, és így ők arra csatlakoznak. XLink Kai-on belül amúgyis kissé hibás volt ez az egész, hát még Ad-Hoc to USB-vel, ahol egyszerűen nemlehet SSID-t cserélni.

Nemrég kijött egy program (amire megint kadi barát hívta fel a figyelmemet), amivel állítólag meglehet oldani ezt az SSID-s cuccost is, hogy működjön.

Itt egy leírás, hogy ennek ELVILEG hogyan kell működnie:

1. Kicsomagolod az XLink Aid-es becsomagolt cuccból a fájlokat
2. Berakod őket a PSP-d Seplugins mappájába
3. Megnyitod az ott található game.txt fájlt (ha nincs akkor csinálsz egyet), és beírod ezt:

ms0:/seplugins/xlinkaid.prx 1

...majd elmented
4. Elvileg kész!

Az autojoin.txt-be 16 db. SSID fér be. Honnan tudod mi az az SSID amire csatlakoznod kell?

Tegyük fel valaki a God Eater-rel akar játszani. Így néz ki pl. az SSID-je: PSP_AULJS00237_L_fe7dffaf

Nekünk ebből az _L_ utáni rész kell, az "fe7dffaf". Ezt kell beírni egy üres sorba az autojoin.txt-be. Így ha az az ember csinál egy küldetést, EGYBŐL arra fog csatlakozni a PSP, HA látja ezt.

Viszont ez így problémás, mert mindig ki kell cserélni az SSID-t, még akkoris ha a haverunkkal játszunk. Mi lenne akkor, ha csak a PSP-je MAC Address-ének egy részét írnánk bele? Úgy nemkell folyton cserélgetni, és mindig PSP-szerint csatlakozna.

A MAC Address-t meglehet nézni XLink Kai-nál a Metrics-nél, vagy a PSP-nken belül baloldalt a System Information-ben. De csak az utolsó 8 számjegy kell belőle, vagyis ha ez a MAC-je, hogy 00:11:22:33:44:55, akkor csak annyit kell beírni, hogy 22334455, és tudni fogja hogy mi a helyzet.

Megjegyzés: Lehet hogy így se fog működni a cucc, viszont próbálkozni mindig lehet és szabad is. Hajrá! wink


HUNters klánvezér
XLink Kai Tag: TheReaperCooL
Monster Hunter Freedom 2 (HR6)
Monster Hunter Freedom Unite (HR9)
Monster Hunter Frontier KOREA (HR44)
 
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Vegyes MH Topikok » XLink Kai USB-vel (USB-n keresztül való Online játszás)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Mini-chat