Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Vegyes MH Topikok » XLink Kai (Avagy Online játszás PSP-vel)
XLink Kai
The_Reaper_CooLDátum: Csütörtök, 2010-07-15, 11:59 PM | Üzenet # 1
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 115
Hírnév: 7
Állapot: Offline
XLink Kai, avagy PSP Online játék

Az XLink Kai egy olyan program, amivel konzolokkal lehet Neten játszani arra nem hivatalos játékokkal. Tehát pl. a Monster Hunter Freedom 2-vel csak AdHoc módban lehet játszani (vagyis 1 szobában kell lenni úgymond), de ha ezt megbuheráljuk akkor lehet "Neten" is játszani. Tehát a Program átveri a PSP-t azzal, mintha mindenki egy szobában lenne, de mégis a Neten keresztül van az egész. Tehát egy olyan játékkal, mint pl. Silent Hill Origins, vagy Pursuit Force nem fogunk továbbra se Neten játszani, mivel ezekben nincs többjátékos mód.

Ennyit az ismertetőről, most nézzük a lényeget!
Ahhoz hogy az XLink Kai-val Neten lehessen játszani szükség van:
-Egy PSP-re (hát persze)
-Egy számítógépre vagy Laptopra, ami kábellel csatlakozik a Netre (vagy Router-en keresztül)
-Egy PLANEX-es cuccra, amit maguk az XLink Kai-osok gyártanak!!! (A WiFi Max már nemjó!!!)
-Az XLink Kai programra, valamint Kai ID-re (azonosítóra). Mindkettőt megtalálni a www.teamxlink.co.uk oldalon
-Egy kis szerencsére (mert nembiztos hogy ettől még megy ahogy leírom ezeket...)

A Lépések:

AZ ALÁBBI LÉPÉSEKET NE HAJTSA VÉGRE SENKI SE AKINEK PLANEX-E VAN, ARRA MÁS A BEÁLLÍTÁS!!! (REMÉLHETŐLEG HAMAROSAN FELKERÜL IDE IS)

1. Előszöris regisztrálni kell magunkat az XLink Kai rendszerbe (teljesen ingyenes) a már fentebb megadott oldalon, és letölteni a nekünk megfelelő kliens programot (XLink Kai Vistára, WinXP-re...stb)
2. Ezután le kell tölteni a Netről az alábbi programot és feltelepíteni: http://www.teamxlink.org/binary/ZD1211BWinPkgS_6_17_0_0_ALL.exe
Ez egy úgynevezett ZyDAS nevű program, amivel a WiFi Max-unkat működtetni fogjuk. Az eredeti WiFi Max drivert NEHOGY felrakjuk!!!
3. Miután feltelepült a program dugjuk be a gépünkbe a WiFi Max-ot, ekkor új hardvert talál ugye. A Meghajtóprogramját/Driverjét mi magunk válasszuk ki, a hozzá kapott CD még véletlenül se legyen benne a gépben!!! A Meghajtóprogramja a ZyDAS-os legyen, amit alapból a C:\Program Files\ZyDAS-akármi\Driver-akármi -ben találunk (valami ilyesmi).
b. Ha ez kész akkor a PSP-nken a legbaloldalibb menünél a Network-ben az AD-Hoc Channel-t/Csatornát rakjuk 1-esre, mert ezt használja a játék. A játékban legyünk olyan módban, hogy készítettünk szervert/csatlakozni akarunk rá (MHF2-ben legyünk a Gathering Hall-ban a O gomb megnyomásával, és a WiFi-nk legyen bekapcsolva!!!)
4. Ha feltelepült akkor indítsuk el a ZyDAS-os cuccost (ZDWLan), és ott be kell állítani 1-2 dolgot. Mondom sorban:
a. Bennt a ZDWLan-ban jobb alul nyomjunk rá a More Settings-re. Fentebb van egy Change gomb, arra rányomva meg tudjuk változtatni az értékeket. Ezekre változtassuk meg:

WIRELESSMODE: 2.4GHz(802.11b+g)
CHANNEL: 1
TX RATE: Auto
SSID: Ezt üresen kell hagyni, viszont az "Any" dobozka ne legyen bepipálva
NETWORK TYPE: Ad-Hoc
AUTHENTICATION: Auto
ENCRYPTION: Disable WEP

b. Ezután rányomunk az Apply-ra, és alul az Advanced Settings-re. Itt a Power Consumption settings-et állítsuk "Continuous Access Mode
(CAM)"-ra. Pont alatta van olyan beállítás, hogy "PSP XLink Mode", ez MINDENFÉLEKÉPPEN legyen bepipálva. Aztán be lehet zárni ezt a két ablakot.
c. Ezután a ZDWLan-ban bal felül valahol benyomjuk a Refresh gombot, ezután kiadja milyen hálózatok vannak. A PSP-nket kijelezheti PSP_AULUS.....stb vagy hasonló néven
d. Ha eddig minden okés, akkor kétszer rákattintunk a PSP-nkre, és mostmár mennie kell, rácsatlakozik a PSP-nkre
e. Már egész jól haladunk! A PSP-nken állítsuk be az AdHoc-nál a Channel 1-et (CH1), ez a PSP főmenüjében teljesen baloldali menüben van legalul a Network Settings-ben. Ha beállítottuk nyissuk meg az Xlink Kai Config-ot
f. Itt a konfigban mondom hogy mit-hogyan állítsunk be: Felül Default legyen. Profile-t ne babráljuk, baloldalt a Kai Port-ot és a Kai Deep Port-ot rakjuk 30.000-re (ha nincsenek megnyitva a portok meg kell őket nyitni!). Tőle jobbra ki kell pipálni a Show Dangerous NIC-s beállítást (ekkor újra kell indítani a Kai Config-ot!!!!!!!!!!), és aztán felette ki kell választani a WiFi-s cuccunkat.
Baloldalt a Port-ok alatt be kell pipálni a 2 Launch-os opciót, illetve az Enable PAT-ot. Jobboldalt a Default XLink Tag meg Password-nél beírhatjuk azt a nevet amivel automatikusan csatlakozni fog (azt is pipáljuk be) mikor elindul a program.
Close Engine After Loss of UI, alatta Any IP Address, ezeket válasszuk, és OK!
g. Most a Monster Hunter Freedom 2-ben menjünk a Guild Hall-ba a O gombbal (a WiFi-t kapcsoljuk be rajta!). Mikor bemegy kiírja hogy Connecting to Channel 1..., tehát nem lehet eltéveszteni. Ha más játékkal akarunk játszani akkor lépjünk be olyan módba hogy "Keressen más játékosok után", mint az MHF2-ben a Guild Hall-ban várunk másra! Mikor ez megtörtént elvileg a számítógép/Laptop automatikusan csatlakozik a PSP-re a WiFi-n keresztül, de ha nem akkor csatlakoztassuk hozzá!
h. Ha belépett akkor indítsuk el az XLink Kai-t, jelentkezzünk be. Ha bejelentkezett akkor kattintsunk felül a Nagyító ikonra, és aztán alatta a kis mappára a jobb alsó sarokban! Ha azt írja hogy PSP has been configured Successfully (vagyis ott a PSP), akkor lehet örülni, mert felismeri a PSP-t!!! Ha nem ismerné fel akkor lépjünk be egy szerverbe, vagy ellenőrizz vissza mindent, hogy jól csináltad-e. Ha továbbra se megy, vegyél fel MSN-re!!! (thereapercool@freemail.hu)
i. Aztán újra nyomj rá erre a mappára, és ki kell írnia felül, hogy Network Reachable: Yes. Amíg nem írja ki addig nem tudsz játszani!!! Ha kiírta akkor felül katt a Földgömbre, PSP-re, MHF2-re, English-re, és onnantól sztem már menni fog. Csinálni kell egy szobát, meg kell adni bal alul hogy hányan lesztek, mi a jelszó (ha van...stb), és elindítani a szervert. Ezután már csak várni kell a többi játékosra!!!
j. J mint Jó Játékot! biggrin

Megjegyzés: Állítólag ilyesmi van, hogy akinek lassú a Netje az csak 1 játékossal játszhat együtt (tehát 2 játékos játszhat együtt), esetleg 2-vel vagy 3-al. Ha Netán kidob valakit az XLink Kai a játékból, az azért lehet mert nem bír annyi játékossal játszani, így csökkenteni kell a játékosok számát. Ezellen nem lehet semmit se tenni, hacsak nem azt hogy jobb Internetkapcsolatra teszünk szert...

A tapasztalatok alapján: Netsebesség Játékosok száma
50-100 2
100-200 3
200-300 4

Ha én is megtapasztaltam hogy mik lehetnek még, akkor leírom ide!

A fenti dolog igaznak bizonyult, de inkább a Ping számít jobban, ugyanis ha az az egekbe szökik akkor az is okozhat gondokat (pl. kidob küldetés közben, vagy még a küldetés megkezdése előtt)

Ha 2 PSP-t szeretnénk rányomni Kai-ra, akkor azt úgy kell, hogy az egyik PSP rámegy Kai-ra az USB-s cuccon keresztül, majd a másik PSP az első PSP-re csatlakozik rá (tehát mintha csak ketten lennének), de az adatok és a többi játékos ugyanúgy látszódni fog mindkettőn ^^

A Leírást készítette: The_Reaper_CooL (alias TRC)


HUNters klánvezér
XLink Kai Tag: TheReaperCooL
Monster Hunter Freedom 2 (HR6)
Monster Hunter Freedom Unite (HR9)
Monster Hunter Frontier KOREA (HR44)
 
BonyGDátum: Szombat, 2011-01-01, 1:18 AM | Üzenet # 2
Tanítvány
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 18
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Mennyibe kerül / honnan lehet egyszerűen beszerezni ezt a planexes cuccot? Netán ha netről kell rendelni akkor esetleg ha többen vennének, egy rendelésbe többen összeállhatnánk.
 
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Vegyes MH Topikok » XLink Kai (Avagy Online játszás PSP-vel)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Mini-chat