Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Vegyes MH Topikok » Khezu vadászat (MHF2-MHFU) (Hogyan kell BÁRMILYEN fegyverrel Khezu-ra vadászni)
Khezu vadászat (MHF2-MHFU)
The_Reaper_CooLDátum: Péntek, 2010-01-08, 0:09 AM | Üzenet # 1
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 115
Hírnév: 7
Állapot: Offline
Üdvözletem mindenkinek!

Nem titkolom, hogy a Khezu a kedvenc szörnyem. Még az avatarom is ilyen armorban van! biggrin
És tudom, hogy sokan nem kedvelik őt (mármint Khezu-t, nem az avataromat), és sokan meggyűlik a bajuk vele, éppen ezért ittvan ez a leírás, ami sokat segíthet ellene.

Általános tudnivalók

-Khezu áramos szörny, ezért jó lenne egy olyan armor ami jól véd a Thunder ellen
-Khezu nem lát, így nem jelzi ha észrevett téged (nincs szem ikon)
-A támadásai nagyon fájnak
-Fehér Khezu allergiás a Tűzre, Red/Piros Khezu pedig a Vízre, ilyen fegyókat vigyetek magatokkal!
-Flash Bomb NEM hat rá, se a Sonic Bomb, viszont a Dung Bomb ELVILEG hat rá (nem teszteltem sűrűn)
-Shock Trap-polni érdemes, nem Pitfall Trap-polni
-Paintball-ozd MINDIG, mert ha vége a Paintball-nak sose fogod megtalálni (mert nemlátod hogy észrevett vagy se)
-A Staminát használó fegyóknál (védekezés is Staminát használ) vigyetek magatokkal Power/Mega Juice-t. Így 3-6 percig nem fog fogyni a Staminátok! Fantasztikus!

Great Sword
Great Sword Khezu-ra nem annyira jó választás. Azért, mert túl lassú mint fegyver, így nehéz kitérni előle, VISZONT! Ha nagyon jól tudsz védekezni, és a ráhúzós támadással is jól időzítesz, akkor szétszedheted őt simán. Tehát ha épp áramozni készül (tehát leföldeli magát a farkával és NEM a szája kezd szikrázni), akkor vagy védekezel (felé fordulva), vagy inkább elgurulsz. VISZONT ha épp köpni próbál, akkor be kell állni hogy vagy a fejét találd el, vagy a szárnyát teljes erővel felhúzva. Ha ordít akkor védekezz mindenféleképpen, mert bajos vége lehet!

Long Sword
Ez a fegyó nagyon is jó Khezu ellen, csak NEHOGY megrázzon az árammal! Viszont ütögesd ahogy csak akarod, hogy felmenjen a Lélekenergiád. Ha áramozni készül akkor üss hátraugrós csapással, ha jól időzítesz hátraugrik a karaktered és nem sérülsz meg. Viszont ha van full Lélekenergiád, akkor Lélekcsapással üsd szét amikor csak tudod miközben áramot készül köpni (mivel többet sebzel és a fegyód csiszoltsága ellenére se pattan az le róla). De a leghosszabb kombóval, vagyis /\+/\+O+/\+/\+R+/\+R+/\+R. Így tovább tart, töltődik egy kicsit a Lélekenergiád és fáj is neki!

Sword and Shield
Ezzel azért jó menni, mert gyorsan mozogsz, tudsz védekezni ÉS tárgyakat is tudsz használni miközben védekezel (ezt tudtátok? mostmár igen). Nahmármost ha gyógyítani akarod magad, csapdát akarsz lerakni vagyis gyorsan akarsz tárgyakat használni akkor használd ezt a fegyót.

Dual Swords
Dual Sword az jó, mert benyomod a Démonizációt, és amíg a Staminádból van valami addig az folyamatosan fogy, és többet sebzel, gyorsabban mozogsz (mármint a támadásaid), valamint átvágsz a szörnyön, nemszámít mennyire béna a fegyvered csiszoltsága. Viszont eléggé veszélyes mikor belekezdesz egy támadásba és nemtudsz elmenekülni előle. Az kicsit gáz...

Lance
Sokan nemszeretik a Lance-et használni. Nem is értem miért, ugyanolyan jó mint annó MH1-ben (nagy Lance-es voltam, persze inkább Bowgun-os). Szóval ha megszúrkálod a Khezu-t az jobban fáj neki mintha vágnád őt, mert a bőre ilyen furcsa (ruganyos). És a legjobb az, hogyha a Lance-szel védekezel akkor szinte semmit se sebez az áramos támadása. FŐLEG ha van rajtad Guard+1 Skill MINIMUM (Hermitaur Blademaster Armor)

GunLance
Ugyanaz minden mint a Lance-nél, annyi különbséggel, hogy itt van egy csodás képessége is a fegyvernek, név szerint a Wyvern Tüze. Ezzel a kis atomrobbanással küldd meg Khezu barátot, mikoris épp készül áramot köpni. Ha eltalálod a lábánál és elég erős a fegyód akkor 90 % hogy elesik. Ilyenkor jól megtudod küldeni őt itt-ott.

Hammer
Hammer-ozni Khezu fejét kell, mert így kiütheted őt. Ekkor mégtöbbször ütheted a fejét, ahol nagyon fáj neki. Főleg Hammer-ral! Mindig kerüld ki őt, és mikor áramozott egyet, akkor üsd úgy hogy O-/\-/\-/\. Azért ne SuperPound-old (nyomvatartod az R-t és mikor villan elengeded egyhelyben állva és nagyot ráütsz), mert az kevésbé ilyen hatásos SZERINTEM. Viszont ha bepördülsz (futás közben engeded el az R-t) az hatásosabb, többször találod el. PLUSZ ha a végefelé benyomod a /\-et akkor még jót rá is versz a fejére. Ha félúton engeded el az R-t futás közben akkor kettőt üt a karaktered. Ezzel szoktam odamenni hozzá, beleütni ezt a kettőt, félregurulni és megismételni.

Hunting Horn
Nos a Hunting Horn-t sokan lenézik. VISZONT megcsinálhatod azt hogy benyomod a Fehér-Fehér/Lila-Lila hangjegyet kétszer egymás után, és ekkor gyorsabban fogsz mozogni a fegyóddal, valamint nem pattan le a fegyód a szörnyről. Így sokkal jobban tudod sebezni őt. Mégegy indok a Hunting Horn mellett: Tudod magad gyógyítani/megnövelni a védelmedet...stb, amit TE akarsz (mivel te választod ki hogy milyen Hunting Horn-ra van szükséged). Ha már Khezu-nál tartunk: A Blood Flute (Red Khezu Hunting Horn) a legjobb, mivel megnöveli a védelmedet, a támadási erődet, és még gyógyíthatsz is vele! AWESOME!!!

Light Bowgun
Az a jó a Light Bowgun-okban, hogy tudsz velük gyorsan futni, valamint képes vagy Gyorstüzelni bizonyos töltényeket. Állítólag így egy kicsivel sebzel többet mintha két lövést vinnél be neki normális módon, de ez kit érdekel? Előbb-utóbb így is több lesz a sebzésed, bárhogy is számoltam ki. Nahmost Khezu nemszereti a Pierce Shot-ot ha szemből lövöd őt, és a Pellet Shot-ot sem. Normal Shot-ból inkább a 2-est ajánlanám mint a 3-ast, viszont ha nagyon akarod akkor lőhetsz 3-ast is, DE CSAK AKKOR ha kifogyott a 2-es. A többi lövés is hasznos rá, pl. a Paralyze shot, DE csak ha egy vagy több emberrel mész együtt vadászni. Viszont szerintem a leghatásosabb a Pierce, szemből

Heavy Bowgun
Mivel ez a cucc nehéz (már a nevében is bennevan), így nehezen mozogsz benne. Szinte ugyanaz mint "lájtosabb" társa, de jobban oda kell figyelni hogy mikor gurulsz, merre gurulsz, cserébe többet sebez, képes védekezni ha Shield van rajta (ekkor ne lőjj és nézz arra amerről a szörny támad, megállsz egyhelyben akkor kivédheted, DE ROHADTUL NEM GARANTÁLT!!!). Nagyobb tűzerővel használhatod a Clust S Lv2-est, mert ez a legjobb töltény az ÖSSZES Heavy Bowgun-ba (persze csak akkor ha tudják lőni). Clust 1-esből 9-12-t vihetsz magaddal, 3-assal ugyanez a helyzet, viszont 2-esből akár 52-3-at is!!! Kombinálj előre 3-at, és vigyél magaddal 50-50 anyagot, valamint a kombinálós könyvet, így mindig tudsz csinálni újabbat és adni neki. Bár lehet Khezu-ra egy kicsit pazarlás, de lehet hogy megéri!

Bow
A Bow-oknak különböző Charge-uk van. Tehát mikor lősz az az 1-es, ha nyomvatartod egy kicsit akkor villan, ez a 2-es, és ha mégegyet villan akkor az a 3-as Charge. A 4. Charge-nál vörösen fog izzani a Bow, és ezt csak Skill-el vagy Barrage Piercing-gel lehet elérni. A lényeg hogy olyan Charge-ja legyen ami vagy sokat lő (nem szanaszét, tehát nem Scatter), vagy olyan ami Pierce-es és átmegy rajta.

Minden fegyó legyen olyan elementálú amit Khezu nemszeret, tehát vagy Fire vagy Water (sima és Red Khezu ellen).
Ennyi lett volna, hogyha hozzá akartok adni valamit vagy kérdésetek van csak szóljatok!


HUNters klánvezér
XLink Kai Tag: TheReaperCooL
Monster Hunter Freedom 2 (HR6)
Monster Hunter Freedom Unite (HR9)
Monster Hunter Frontier KOREA (HR44)
 
geneDátum: Kedd, 2010-07-20, 0:02 AM | Üzenet # 2
Berserker Warrior
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 36
Hírnév: 2
Állapot: Offline
A leghosszabb kombó az a /\,/\,O,/\,/\,R,/\,R,/\,R,/\+O :P

Monster Hunter Freedom Unite (HR9)
 
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Vegyes MH Topikok » Khezu vadászat (MHF2-MHFU) (Hogyan kell BÁRMILYEN fegyverrel Khezu-ra vadászni)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Mini-chat