Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Monster Hunter Frontier (PC) » MHFO - Hogyan játsszunk vele? (Az alapbeállítások)
MHFO - Hogyan játsszunk vele?
The_Reaper_CooLDátum: Hétfő, 2010-09-20, 12:06 PM | Üzenet # 1
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 115
Hírnév: 7
Állapot: Offline
Üdv mindenkinek!

Ebben a topikban leírom, hogy mi is kell ahhoz, hogy játszani tudjunk a Monster Hunter Frontier Online-nal. Előszöris kell egy account, amivel belépünk az MHFO Koreai oldalára, az MHF.HANGAME.COM Internet Explorer segítségével (FONTOS HOGY INTERNET EXPLORER LEGYEN, MERT MÁSSAL NEM MEGY!!!). Ha nemlátunk Koreai karaktereket, csak ilyen C43 vagy kis kockákat és hasonlóakat, akkor elő a Windows telepítőlemezt, és telepítsük fel a Koreai betűkészletet!

Az ID az az accountnév, a PASSWORD meg egyértelműen a jelszavunk. Ezekután kattoljunk a Login-ra! Hogyha betöltött, elvileg kiírhat olyanokat, hogy telepíteni akar valamit az ActiveX vezérlő, valamilyen NHN Corp-os cuccot, meg Hangame akármit, a lényeg hogy MINDENT telepíteni kell!!! Ha nincs "IGEN" gomb, akkor a Koreai megfelelőjét kell benyomni, ami úgy néz ki mintha "Oll"-t írnánk, vagy "O||", és elvileg mindig baloldalt van.

Miután feltelepítettünk mindent, és esetlegesen újra beléptünk, akkor katt rá a Client Download-ra! Ott betölt sok Koreai cuccost, köztük van egy naaagy gomb, CLIENT DOWNLOAD, alatta GO. Ezzel lehet letölteni a jelenlegi verziót, VISZONT!!! Javaslom hogy szerezzétek be a GetRight! nevű programot. Mikor elindult a GetRight!, kattintsatok rá erre a Download-ra, mire elkezdi leszedni GetRight!-tal. Hogyha már látni a fájl méretét (800 mega kb. és a C meghajtóra szedi alapból), akkor katt az Options -> Accelerated (Segmented Downloading)-ra, és azon belül a 4-esre (Four). Ekkor a GetRight! kicsit tölteni fog, majd SOKKAL gyorsabban leszedi az egészet mint amúgy szedné (most is épp szedem lefelé, és laza fél óra alatt lenntvan, ilyen még nem is volt!!!). Ha megállna a letöltés, csak katt a Resume gombra. Jah, és ha bármi történne, elindítjuk a GetRight!-ot újra, kétszer rákattintunk jobbalul az ikonjára, és FOLYTATHATJUK a letöltést. Viszont ha leszedtük a telepítőt akár meg is szabadulhatunk a GetRight!-tól, vagy fennt is hagyhatjuk, mert hasznos progi smile

Miután lejött a telepítője, el kell indítani és feltelepíteni azt. Csakhogy az egész már megint Koreai (ki hitte volna?). Elmondom, hogy az egyes képernyőkön elvileg mit lehet látni, és hogy mit kell ott nyomni:

------------------------------

TELEPÍTÉSI FOLYAMAT

1. Előszöris nyomunk egy Next-et, ami általában baloldalt vagy középen van, és egy (N) is jelzi, hogy könnyebb dolgunk legyen.

2. Aztán megkérdezi, hogy elfogadjuk-e a szerződést. Itt a felsőt kell választani, az az Agree (A), majd Next (N).

3. Ezután megint olvasnivaló van azoknak akik tudnak Koreaiul, vagy olvasni szeretnének. Next (N).

4. Most megkérdezi, hogy hova telepítheti a játékot, ami max. 1 gigát foglalhat. Adjuk meg neki az útvonalat (vagy írjuk be sajátkezűleg), és Next (N). Megkérdezheti, hogy "Dehát nincs is ilyen mappa!!!", és ekkor választhatunk az "Igen" és a "Nem" között. Nyomjunk az "Igen"-re, mivel mi oda akarjuk telepíteni ahová írja, nem?

5. Ezután kérdezi, hogy a Startmenüben hol legyenek az ikonok. Csak nyomjunk egy Next (N)-et.

6. Két bepipálható cucc következik, az egyik az hogy az asztalra csináljon parancsikont (D, mint Desktop), a másik meg a gyorsindításokhoz (Q, mint Quicklaunch). Jelöljük ki azt ami nekünk megfelel, majd Next (N).

7. Összegzi hogy mi is van, ha valami nemtetszik akkor visszaléphetünk a Back (B) gombbal, amúgy meg Next (N).

8. Telepíti a játékot, és ha kész van vele akkor már csak egy kattintás, és be is van fejezve a telepítés.

------------------------------

Miután feltelepült, lépjünk be ismételten az oldalra (ha be vagyunk lépve akkor nincs gond), ha már van karakterünk akkor mikor már be vagyunk lépve ott látható egy kis lenyíló menü a Game Start gomb alatt. Ott válasszuk ki a karakterünket (ha van), majd katt a Game Start gombra. Ekkor bejön egy kis képernyő ahol ott a Teostra meg egy vadász, nemkell vele foglalkozni. Viszont ha még nem telepítettük fel a PLauncher-t (amit felkínál ActiveX-ként meg ezekként), akkor tegyük meg most. Ha már fel van telepítve, akkor elindul, és két csíkot lehet látni, két bepipálható cuccost és egy nagy, narancssárga Play gombot. FONTOS HOGY A KÉT CUCC NE LEGYEN BEPIPÁLVA!!! Aztán katt a Play-re.

Kis idő múlva feltelepíti (vagy ellenőrzi) a GameGuard nevű progit, lehetőleg ne blokkoljuk semmilyen tűzfallal meg ezekkel, mert akkor nem indul el a játék!!! Ha ez megvolt, akkor bejön a játék Launcher-e, ami így néz ki:

Itt sajnos MINDIG meg kell csinálni azt a lépést, hogy kiválasztjuk a karakterünket (legalábbis azthiszem mindig meg kell csinálni). Ezt úgy kell, hogy van a képen balfelül 4 gomb, ezek közül az alsó ilyen zöld és sárgán van ráírva szöveg. Arra rányomunk, leOK-zzuk (O||), kétszer rákattintunk a karakterünkre amit használni szeretnénk, majd a legalsó gombot benyomjuk, ekkor elindul a játék automatikusan.

MEGJEGYZÉS: Ha kétszer rákattintunk a karakterünkre, aztán játszunk vele, akkor ha normálisan lépünk ki a játékból (nem szakad meg a Net meg ilyenek) akkor lehet nemkell többször megcsinálni, erre majd kitérek lentebb.

És végül elkezd sütni a csávó húst, ha kész akkor HANGOS LESZ NAGYON, és elindul a játék, kis videók, ki készítette...stb, aztán bejön a főmenü:

Itt az első menüpontot felejtsük el, mert semmire se jó (azon kívül hogy jól bezavar).
A második menüponttal lépjünk be mindig a játékba. Ha bejön a karakterkreálás, akkor vagy nincs még karakterünk, vagy nemsikerült kiválasztani a karakterünket, utóbbi esetben lépjünk ki és válasszuk ki a karaktert!
A harmadik menüpont az Options, hangerőt és egyebeket lehet beállítani.
Az utolsó a kilépés.

Mivel most telepítettük fel a játékot, és most indítottuk el először, ezt a lépést fontos megtennünk: Lépjünk be az Options-be.

Az Options-ön belül a második gomb az Irányítás beállítása. Ha mégse az lenne, akkor jobbegérrel kilehet lépni belőle. Így néz ki az Irányítás menü:

Itt először nyomjuk meg a SÁRGA gombot jobboldalt alul. Ekkor kérdez valamit, mondjuk hogy Igen (O||), majd négy dolog közül választhatunk. Válasszuk balról a harmadikat, majd kiír valamit, amire szimplán kattintsunk egyet. Így, mostmár normális, emberi irányításunk van biggrin
De hogy meg is marajdon, kattintsunk a sárga fölötti világoskék gombra! Kérdez valamit, leOK-zzuk (O||), majd kattolunk, végül a PIROS gombbal (a legalsó gomb) kilépünk innen.

SZUPER!! Most akkor ha játszani akarunk, katt a második gombra! A karaktergenerálást nem ecsetelném, csak annyit, hogy a haj és az arc kiválasztásánál több opció van, CSAK A FELSŐVEL JÁTSZADOZZUNK!!! A hang kiválasztásánál pedig az Y (vagy a Z) gombbal nézhetjük meg, hogy milyen hangja van a karakterünknek.

Ha van már karakterünk, vagy elkészültünk a mostanival, bejön a World Select képernyő, ami nagyjából így néz ki:

Itt van 3 fül, sok választható világ (Kék, Zöld és Sárga/Narancssárga) színnel, és ezen belül 10 város. Ki kell választanunk, hogy hova szeretnénk menni.

Mi így szoktuk: HR3 alatt (mivel újak vagyunk valszeg HR1-esek vagyunk csak) az első fülbe szoktunk menni, olyan helyre ahol nemsűrűn zavarnak (minél kevesebb ember van, annál jobb). Oda rákattolunk, és örülünk, hogy nincs senki, és beléptünk. Rögtön megszólít minket egy macska, mindent OK-zzunk le, mindent fogadjunk el...stb, amíg odáig nem jutunk, hogy egy tűzhely körül vagyunk (képet sajnos nemtudok adni). Itt lesz olyan, hogy balfelül ki lesz írva, hogy W-S-A-D és ESC. Nyomjuk meg az ESC-et, és lépjünk ki innen (OK, O||). Ha ez megvolt, szabadon mászkálhatunk a tűzhely körül, én viszont azt javaslom, hogy menjünk ki innét ott, ahol először volt a karakterünk (odamegyünk és E, visszadob a városba ahová legelőször kerültünk).

Most pedig ki kell lépnünk a n00b Guild-ből amibe alapból kerültünk, mert nincs értelme benntlenni. Nyomjunk egy ESC-et, és alulról a 4.-et válasszuk ki (3 betűs). Itt vannak fülek, válasszuk ki a második fület, ott lesz egy Z-betűs valami középtájt. Katt rá, majd baloldalt katt az első funkcióra, és OK-zzuk le (O||), és ki is léptünk a n00b Guild-ből.

KÉSZ, MOSTMÁR JÁTSZHATUNK!!!

...de egy fontos lépés még hátravan! Ha csatlakozni szeretnétek a Magyar HUNters Guild-be, akkor ezt kell még tennetek:

CSATLAKOZÁS A HUNters-BE

A bejárattól jobbra indultok el, amíg oda nem értek egy csávóhoz, aki egy kis láda mögötti pultnál van, a pulton kék terítő, és a pulton elvileg egy macska is van, akivel szintén tudtok beszélgetni. A csávót kell megszólítani (az ő feje felett legyen a kérdőjel (?)).

Akkor a jó, ha RENGETEG menüpont jön elő. Itt ki kell választani az elsőt, mikoris bejönnek olyanok, amik között van egy ID végű is.

Az ID-s FÖLÖTTIRE kell nyomni, mikoris kéri, hogy írjunk be valamit. Írjuk be hogy HUNters, majd nyomjunk Enter-t.

Kis idő múlva megtalálja a HUNters Guild-et, ottvan hogy TRC az alapító...stb. Kattintsunk rá, majd a KÖZÉPSŐ menüponttal csatlakozhatunk a Guild-hez, amit nekem még jóvá kell hagyni, de ez már mellékes smile

Ha sikerült elérned a HR3-as szintet (esetleg a 4-eset), akkor már mehetsz a 2. fül-re is, de általában az 1. fül - 5. világ - 6. városban szoktunk lenni, mert ott van a legtöbb angol, spanyol, német, francia...stb játékos. Elvileg HR100-as szintig lehet ittlenni, vagy tovább, de a lényeg, hogy itt mindig megtalálsz minket wink

VÁRUNK SZERETETTEL biggrin


HUNters klánvezér
XLink Kai Tag: TheReaperCooL
Monster Hunter Freedom 2 (HR6)
Monster Hunter Freedom Unite (HR9)
Monster Hunter Frontier KOREA (HR44)
 
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Monster Hunter Frontier (PC) » MHFO - Hogyan játsszunk vele? (Az alapbeállítások)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Mini-chat