Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Monster Hunter Frontier (PC) » MHFO - Alapok 1 (Az első alapvető dolgok)
MHFO - Alapok 1
The_Reaper_CooLDátum: Szombat, 2010-07-17, 12:29 PM | Üzenet # 1
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 115
Hírnév: 7
Állapot: Offline
Mivel a játék nagyon nehéz, főleg azért mert Koreai nyelven van, így gondoltam hogy leírok pár alapvető tudnivalót, mint például hogyan kell használni a várost és egyebeket. Tehát a legalapvetőbb cuccokat, és ezek mellé képeket is párosítok.

1. Belépés a városba

Amint beléptünk a városba, rögtön egy kérdés fogad minket. Csipa szerint ez az, hogy akarunk-e csatlakozni a n00b Guild-be, amibe SENKI sincs benne (mindenki kilép). Nemtudom hogy konkrétan ezt kérdezi-e, de nyomkodjuk a jobbegeret, az a MÉGSE gomb (vagy arra áll rá). Bekerülünk egy házba, ahol tőlünk balra kell hogy legyen egy duplaszárnyú, amúgy kicsi ajtó. Azon menjünk ki, és máris a rendes városban találjuk magunkat.

2. Küldetések

Küldetéseket a főtéren lehet hostolni. Itt van hogy kinél-mit lehet:

- Kezdőknek training / infók:

a. Kezdő training

Hogyha új vagy a játékban, és nemtudom mit-mivel kell csinálni, akkor ha gondolod teljesítheted ezeket. Viszont ezekhez erős koreai tudás kell, és nem feltétlenül tudunk benne segíteni!

b. Fizetős cuccok

Vannak bizonyos dolgok, amik nem ingyen vannak, és VALÓDI pénzt kérnek érte. Mivel ez nem érdekel minket, mivel mi nem fogunk ezért fizetni (majd ha lesz angol verzió akkor talán), ezért ne foglalkozzunk vele

b. Információk

Ha tudtok koreaiul, akkor olvasgassátok szeretettel. Másra nemjó

- Küldetések (HR1-100)

a. Információk

Megint csak egy olyan menüpont, ahol a koreaiul beszélők/olvasók tudnak csak alkotni. Amúgy meg hagyjuk békén

b. Küldetések

Legtöbbször innen fogjuk felvenni a küldetéseket, mert itt HR1-100-ig MINDEN van (szinte minden). Ezek a küldetések sosem változnak, tehát ha itt találtunk egy küldetést az mindigis itt fog maradni.

c. Event Quest

Minden Csütörtökön/Pénteken megváltoznak az itt található küldetések. Erre jó példa az, hogy múlt héten lehetett csak White Monoblos-t ölni, mostmár csak simát lehet. Vagy ezen a héten van Paria Puria, jövőhéten 6 Kut-Ku van. Tehát ha van itt valamilyen küldetés amit szeretnénk megcsinálni, és meg is van hozzá a megfelelő szintünk, akkor hajrá!

- Küldetések kategorizálva

a. HR 31-től + b. HR1-től

Összevonnám a két menüpontot, mert lényegben ugyanazok, csak más a szintkövetelményük. Itt évszakra és napszakra vannak bontva a küldetések. Tehát ha épp mondjuk kék évszak van és nappal, akkor lehet hogy tudunk Khezu-ra vadászni. Este meg lehet hogy nem, vagy Red Khezu-ra. Persze nemtudom most hirtelen mikre lehet vadászni így, de kb. ilyen a helyzet. Itt nem mindig találjuk meg ugyanazt a küldetést amit keresünk.

c. Urgent Quest

Hogyha nem lépünk szintet, akkor itt TALÁN elérhető az első menüpont (nem szürke). Ekkor ugyanis megnyílt az Urgent Quest-ünk. Ezt a küldetést nekünk kell elindítani, nem másnak, és ha teljesítjük CSAK akkor léphetünk újra szintet. Másképp addig ragadunk azon a szinten amin vagyunk amíg meg nem csináljuk ezt.

- Training / PVP

a. Háziállat / PVP meccsek

Háziállaaattt???? IGEN! Ilyen is van az MH2-ben (NEM MHF2-BEN!!!), és a Frontier-ben. Ha elkapsz egy szörnyet (és előtte teljesítetted a követelményeket a Training-nél), akkor TALÁN felajánlja neked a játék, hogy megtartsd háziállatként. Ilyenkor elnevezheted őt, valamint másokat kihívhatsz párbajra (PVP). Ezt CSAK nappal lehet megtenni, és mások lényét kell elintézned. Tehát vagytok egy arénában, ahol ottvan a ti lényetek, az ellenfél és az ellenfél lénye. Ki kell nyírnod az ellenfél lényét, miközben ő megpróbálja elintézni a tiédet. Minél jobb kaját szerzel neki a meccs elején annál erősebb lesz, és meccs közben tudod Flute-okkal "irányítani" a lényedet. Ezeket megszerzheteeeeeddd.............

b. PVP Bolt

...itt!!! Itt a PVP Boltban kaphatsz Flute-okat és egyéb cuccokat, amik segítenek a PVP meccsek közben. Tehát annyira nem hatásosak önmagukban, de attól még jók (a Flute-ok úgy működnek rendes játék közben mintha sima Flute-ok lennének).

c. Training

Itt lehet normális training-et nyomatni. Ha teljesítitek az első hármat (asszem az első hármat), amik: Velocidrome, Kut-Ku és Rathian, akkor lehet háziállatotok. DE CSAK AKKOR HA SZERENCSÉTEK VAN!!!

Ezek voltak az alapvető küldetéses tudnivalók. De honnan tudjátok, hogy mit hostoltatok? Itt van egy kis útmutató:

Remélem ez így érthető. Tehát baloldalt van a tárgy/szörny neve, utána az hogy hány darab, és hogy mit kell vele csinálni. Van olyan hogy a jel kissé eltér attól ami itt szerepel. Ezért van az hogy van egy olyan küldetés, ahol le kell vágni a Rathian farkát. Ennyi az egész küldi! Ki is írtam alulra, de nem feltétlenül ugyanez a jele. Ha más a jel mint ami itt szerepel, akkor nézzétek meg jól a szörnyet, és gondolkozzatok el azon hogy mit is kellene alkotni! Le lehet vágni a farkát, a szarvát, el lehet-e kapni, vagy el kell űzni (pl. Lao)? Lehet játékon belül tudok konkrétumot mondani, de ez még nem biztos!

De ahhoz hogy sikeres legyél a küldetésen, kellenek alapvető felszerelések! Ezért a főtértől balra-fennt találjátok a boltot! Le is írom mi is van itt:

Szerintem egész jól leírtam hogy miről van szó. Potion-oknál Hot Drink, Cool Drink, Potion, Antidote...stb lehet kapni.
Könyveknél csak könyveket, Combo Book és Monster Info-kat lehet.
Gunner-eknek töltény kell, amit itt lehet megvenni (jah, és Coating is van ám!)
Pickaxe, Bombák, Bugnet-ek, ilyen kis "hülyeségek" kaphatóak itt.
Psychoserum, a különböző húsuk (mérgezőek meg ezek), és Tranquilizer alapanyag (ami kombinálható).

Felszereléseidet jobbfelül tudod megcsinálni. Egy képbe sűrítettem be az egészet, remélem így is megfelel:

Szerintem ez a menüpont adja magát, mivel egyértelműen leírtam hogy mi-merre-hány méter. Ha meg akarjuk nézni hogy mihez-mi kell, akkor csak nyomkodjuk az Y/Z gombot!

A kovácshoz szoktunk járkálni azért is, mert ott van a ládánk (meg a házban is, de ezt jobban szeressük). Ide leírtam mindent a képre, ha több infó kell kérdezzetek a Chat-en vagy a fórumon!

Végezetül pedig jöjjön a Farm. A Farm az érdekesen van megoldva, mert EGYSZERRE CSAK EGY dolgot lehet csinálni. Ha rosszul választottunk, akkor ez van, el kell menni egy küldetésre (lehetőleg vadászósra), majd visszajönni. A Farm-hoz egyébként úgy lehet eljutni, hogy a vásárlós néniknél balra megyünk, és ott egy hely, ahol 3 menüpont van (baloldalt kijelzi). Az első a házunk, a második a díszíthető házunk, a harmadik pedig a Farm. A fel-le gombokkal válasszuk ki hova akarunk menni (legalsó a Farm mint írtam), és E. Már bennt is vagyunk!HUNters klánvezér
XLink Kai Tag: TheReaperCooL
Monster Hunter Freedom 2 (HR6)
Monster Hunter Freedom Unite (HR9)
Monster Hunter Frontier KOREA (HR44)
 
Monster Hunter Hungarian Fansite » MH Játékok » Monster Hunter Frontier (PC) » MHFO - Alapok 1 (Az első alapvető dolgok)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Mini-chat